Αίγινα Μουσεία

Αφιέρωμα στα Μουσεία της Αίγινας

Στην Αίγινα υπάρχουν αρκετά μουσεία. Τα πιο σημαντικά είναι το Αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, το Λαογραφικό μουσείο στη πόλη της Αίγινας και ένα σημαντικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, το μουσείο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου στα Πλακάκια λίγο έξω από την πόλη της Αίγινας που λειτουργεί ως παράρτημα της εθνικής πινακοθήκης.

Αίγινα Μουσεία

Υπάρχουν και άλλοι χώροι στην Αίγινα που δεν έχουν την μορφή οργανωμένου μουσείου αλλά είναι σημαντικοί για τον επισκέπτη. Ο πιο οργανωμένος χώρος είναι η περιοχή της Παλιαχώρας με τα ερείπια και τις εκκλησίες από την μεσαιωνική περίοδο της Αίγινας. Ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα Καποδιστριακά κτίρια που πολλά βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η χρήση τους.

Οργανωμένος με περισσότερες πληροφορίες και σήμανση θα μπορούσε να είναι ο χώρος του ναυτικού οχυρού στη Πέρδικα, επίσης είναι κρίμα που ενώ κατασκευάστηκε εκεί η πρώτη Camera obscura στην Ελλάδα πάνω σε παλιό οχυρό, το κτίριο έχει αφεθεί στην εγκατάληψη. Τελευταίο άφησα το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στην Αίγινα που θα έπρεπε να έχει γίνει μουσείο ή τουλάχιστον να είναι με κάποιο τρόπο επισκέψιμο.

ΑΙΓΙΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ