Αίγινα Διακοπές

Μια προσωπική ματιά στις Διακοπές στην Αίγινα

Στην Αίγινα πήγα τις πρώτες μου διακοπές ή μάλλον ένα διήμερο χωρίς τους γονείς μου πριν από πολλά-πολλά χρόνια. Την μια και μοναδική νύχτα που κοιμήθηκα τότε στην Αίγινα στην παραλία με τον υπνόσακο θυμάμαι ότι με ενοχλούσαν οι πευκοβελόνες. Κατά τα άλλα το διήμερο ήταν υπέροχο.

Αίγινα Διακοπές

Η Αίγινα ειδικά για τους κατοίκους της Αθήνας είναι το πιο κοντινό νησί αν εξαιρέσεις την Σαλαμίνα που είναι ειδική περίπτωση. Με το δελφίνι είσαι στην Αίγινα μόλις σε 40 λεπτά, για διαδρομές από περιοχή σε περιοχή στην Αττική συνήθως χρειάζεσαι πιο πολύ χρόνο.

Η Αίγινα διαθέτει μεγάλη παράδοση σαν τόπος για καλοκαιρινές διακοπές αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν την γνωρίζουν την επιλέγουν και σαν τόπο της μόνιμης διαμονής τους. Ήδη από τον μεσοπόλεμο πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, γενικά άνθρωποι του πνεύματος επέλεγαν την Αίγινα ως τόπο που τους προσέφερε γαλήνη και έμπνευση.

Η Αίγινα διαθέτει το ίδιο φυσικό περιβάλλον με την Αττική, αλλά ευτυχώς δεν έχει καταστραφεί από την άναρχη οικιστική και βιομηχανική ανάπτυξη. Έτσι τα Πεύκα εξακολουθούν να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και οι μυρωδιές στον αέρα είναι από τη βλάστηση, τα αγριολούλουδα και τα βότανα της ελληνικής γης και όχι από το καυσαέριο.

Μπορείτε να επιλέξετε την Αίγινα για σύντομες διακοπές αλλά και για πολυήμερες διακοπές. Σε κάθε περίπτωση η Αίγινα είναι ιδανικός τόπος διακοπών καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να κάνει την παραμονή σας άνετη και διασκεδαστική. Στην Αίγινα μπορείτε να επιλέξετε διακοπές για ξεκούραση και σίγουρα το κλίμα και η ατμόσφαιρα θα σας ανταμείψουν. Αν είστε ο τύπος της αναζήτησης και της περιήγησης στις διακοπές σας, η Αίγινα διαθέτει εκτός από τα διάσημα αξιοθέατα και μερικά που δεν είναι γνωστά και σας καλεί να τα ανακαλύψετε.

ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ