Περιήγηση στα Αξιοθέατα της Αίγινας

Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός της Αίγινας

Η Αίγινα είναι ένα πολύ πλούσιο νησί σε ιστορία και για αυτό τον λόγο είναι γεμάτη με τόπους μνήμης. Αυτά που στην συνηθισμένη τουριστική γλώσσα τα ονομάζουμε αξιοθέατα. Μέρη που αξίζει να δεις. Όμως τι αξίζει να δει κανείς, σε τι να διαθέσει κανείς τον χρόνο του και την διάθεση του και αρκετές φορές τα χρήματα του, είναι πολύ διαφορετικό για τον καθένα.

Αίγινα Διακοπές

Η μοναδική θέα από ένα σπίτι που με έχουν φιλοξενήσει στην Αίγινα

Τα αξιοθέατα της Αίγινας μπορούν να συγκινήσουν πολλούς και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Για παράδειγμα ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός Άγιος της Αίγινας συγκινεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Άλλους τους συγκινεί η Καποδιστριακή περίοδος της Αίγινας τότε που έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για την δημιουργία ενός σοβαρού κράτους στα ερείπια της επανάστασης του 1821 μετά από 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που θα συγκινηθούν βαθιά στα αρχαία αξιοθέατα της Αίγινας. Ο ξεχωριστός αρχαίος Ναός της Αφαίας που δεσπόζει πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο πάνω από τον κόλπο της Αγίας Μαρίνας είναι όντως ένα ξεχωριστό θέαμα και πολλοί βεβαιώνουν ότι υπήρξε το πρότυπο για τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας ή ο αρχαιολογικός χώρος της Κολόνας δίπλα στο λιμάνι της Αίγινας που ήταν για αιώνες σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς του αργοσαρωνικού.

Άλλους μπορεί να τους συγκινήσει η σύγχρονη τέχνη στο μουσείο Καπράλου ή όπως εμένα να τους αγγίξει με ξεχωριστό τρόπο το να δουν το σπίτι που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ίσως το πιο δημιουργικό, ο Νίκος Καζαντζάκης. Όποιο και να είναι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι σίγουρο ότι στην Αίγινα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Οπότε ας κάνουμε μαζί μια περιήγηση στα αξιοθέατα της Αίγινας μέχρι τη στιγμή που θα τα δείτε από κοντά στην επόμενη επίσκεψη σας στο νησί.

ΑΙΓΙΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ