Αγκίστρι Οικισμοί Παραλίες

Το αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί, με πλούσια βλάστηση και χαμηλό υψόμετρο. Το ανάγλυφο του δημιουργεί κάθε είδους κολπίσκους από μεγάλες αμμουδερές παραλίες, παραλίες με βότσαλο ή μικρά βραχώδη φυσικά λιμανάκια. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Αγκίστρι Οικισμοί Παραλίες

Για ανθρώπους που τους αρέσει το περπάτημα, το νησί μπορεί να το περιηγηθεί κανείς και με τα πόδια εύκολα, ειδικά αν ακουλουθεί πευκόφυτες διαδρομές και ξεκουράζετε κάνοντας βουτιές στα δροσερά νερά. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή της Σκάλας, οργανωμένη, με χρυσή άμμο και αβαθή πεντακάθαρα νερά. Στη Σκάλα είναι το πιθανότερο να σας αφήσει το καραβάκι που θα σας φέρει στο Αγκίστρι.

Αν συνεχίσετε παραλιακά από την Σκάλα προς τα αριστερά θα βρείτε την παραλία Σκληρή. Το όνομα της προδιαθέτει ότι είναι μια παραλία με βράχια. Η επόμενη παραλία στη διαδρομή σας είναι η Χαλικιάδα. Μια παραλία όπως λέει και το όνομα της με χοντρά βότσαλα.

Από την άλλη πλευρά της Σκάλας ακολουθώντας τη διαδρομή προς την πρωτεύουσα του νησιού, θα βρείτε το Μετόχι κάνοντας μια μικρή παράκαμψη, που είναι ένα γραφικό χωρίο σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού με όμορφη θέα. Παραλιακά σε απόσταση περίπου δύο χιλιόμετρα από τη Σκάλα βρίσκεται το Μεγαλοχώρι που είναι ο μεγαλύτερος οικισμός στο αγκίστι και το διοικητικό κέντρο.

Στο μεγαλοχώρι θα βρείτε και παραλίς με άμμο και βότσαλο. Συνεχίζοντας κανείς μετά το Μεγαλοχώρι θα βρεί δύο όμορφες αμμουδερες ποραλίες την μικρή και την μεγάλη Δραγωνέρα. Στη διαδρομή σας μέχρι τη Δραγωνέρα στο δεξί σας χέρι μπορείτε να βρείτε πολλά φυσικά λιμανάκια που μπορείτε να κατέβετε μόνο με τα πόδια. Από εδώ ο δρόμος παύει να είναι παραλιακός, περνάτε το Πολέμι και φτάνετε στα Λιμενάρια και το λιμανάκι της Μάριζας με την αμμουδερή παραλία.

Μετά τα Λιμενάρια ο δρόμος συνεχίζει δυτικά και φτάνει απέναντι από τα νησάκια Δωρούσα και Απόνησο σε μια παραλία με βράχια. Το τοπίο στην περιοχή είναι εκπληκτικό και ανάμεσα στα άλλα διαθέτει και μια μικρή λιμνοθάλασσα. Δεξιότερα από τη λίμνη θα βρείτε τις παραλίες Μάγκιζα και Μπαριάμα.

 

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ